Elders verzekerd

wpbdb1381f_05_06Bent u elders verzekerd, maar wilt u toch zelf de keuze maken wie u begeleidt tijdens de uitvaart? Of wilt u weten of uw verzekering wel toereikend is? Neem contact met ons op om geheel vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden. Hoe u ook verzekerd bent, u heeft altijd de vrije keuze betreffende de uitvaartbegeleiding. Veel mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Dat betekent niet dat u verplicht bent om bij overlijden de uitvaart door de verzekeraar te laten uitvoeren.

Het is echter wel van belang dat u bij melding van overlijden doorgeeft aan uw verzekeraar dat de uitvaart zal worden verzorgd door Impact Uitvaartzorg.

Naturaverzekering

De meest gangbare vorm van uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Deze verzekering keert geen geld maar diensten uit. Het dienstenpakket bestaat uit een door de verzekeraar vooraf met u afgesproken pakket. Dit betreft bijvoorbeeld de kist, het aantal kaarten, het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of een algemeen graf. Een naturaverzekering is zeker niet de volledig verzorgde uitvaart waarmee geadverteerd wordt. Extra kaarten, een andere kist dan de standaardkist, de bloemen, de kerk, iets bij de koffie of een koffietafel betekenen extra kosten. Bijbetalen is eerder regel dan uitzondering. 

Als u ervoor kiest uw uitvaart door ons te laten verzorgen, dan zal de verzekeraar u een compensatiebedrag uitkeren dat lager is dan de waarde van het dienstenpakket waarvoor u verzekerd bent. Echter wil dat niet zeggen, dat u dan ook per definitie duurder uit bent. Dat hangt van vele factoren af. Soms bent u bij Impact Uitvaartzorg goedkoper uit. U kunt zelf opvragen wat het compensatiebedrag is of dit door ons laten doen. 

Kapitaalverzekering

Een andere vorm van uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering. Bij overlijden wordt er een x bedrag uitgekeerd. U heeft daarbij zonder voorwaardes of beperkingen een vrije keuze van uitvaartonderneming.

Deposito

Deze verzekering geeft u bij overlijden recht op een vooraf ingebrachte geldsom, die u vrij kunt besteden aan de uitvaart. U spaart als het ware bij de verzekeraar. Als u financieel in staat bent een bedrag ineens apart te zetten, is dit een goed alternatief.